Инструменти за потребители

Инструменти за сайта


kodi:info:otnosno-openelec

OpenELEC накратко

OpenELEC (или Open Embedded Linux Entertainment Center) е самостоятелна операционна система. По-точно вид дистрибуция на Linux, изградена около идеята да превърне всяко устройство на което я инсталирате в медиен център базиран на Kodi.

Обща информация

OpenELEC е операционна система създадена с една цел - да ви даде достъп до Kodi.

Идеята наподобява Kodibuntu, но има има една основна разлика - Kodibuntu е пълнофункционална дистрибуция, докато OpenELEC е създадена от самото начало със замисъл да бъде бърза и лека и изцяло фокусирана върху осигуряването на основа за работата на Kodi. С други думи Kodibuntu е дистрибуция на Linux с инсталация на Kodi, докато при OpenELEC можем да кажем, че Kodi е „превърната“ в операционна система.

OpenELEC се характеризира с изключително малък размер и бързо, изключително бързо стартиране.

Можете да инсталирате операционна система и след това Kodi, но времето необходимо да направите това в сравнение с инсталиране на OpenELEC е доста повече, както бързодействието ще бъде по-ниско, особено на по-стари системи.

За кого е Kodi?

Желаете ли изключително бърз медиен център, лесен за инсталиране (за 10-на минути) - OpenELEC е идеален избор.

Желаете ли стабилно работещ медиен център - OpenELEC е идеален избор.

Ако желаете да инсталирате някакви допълнителни програми редом до вашия медиен център за по-сигурно заложете на Kodibuntu. OpenELEC е много орязана дистрибуция която осигурява несравнима бързина и удобство. С нея не можете да си проверявате пощата, пишете документи и редактирате снимки, както бихте могли с една стандартна дистрибуция на Linux.

Операционна система

OpenELEC не е базиран на никоя Linux дистрибуция. В OpenELEC отсъстват много части характерни за една стандартна дистрибуция - части които обикновено са ненужни да един плеър.

Стандартните операционни системи съдържат куп програми и услуги за да ви осигурят разнообразни функции, докато OpenELEC съдържа само необходимите компоненти за функционирането на Kodi.

Официални страници

kodi/info/otnosno-openelec.txt · Последна промяна: 18.03.2018 в 11:19 от neohidra