Инструменти за потребители

Инструменти за сайта


start

Начало

Добре дошли в Уики-то на www.polzvam.info!

Тук ще намерите кратки описания и ръководства посветени на различни програми подходящи за лична употреба. Повечето са безплатни (някои и с отворен код), а други - платени.

Android

Секцията включва различни приложения за операционната система Android.

Linux

Секцията включва информация и различни приложения за Linux дистрибуции.

Дистрибуции

Графични среди

Сървъри

Програми

Инструменти

Windows

Секцията включва различни приложения за операционната система Windows.

Програми

Miranda NG

Miranda NG (наследник на Miranda IM) е безплатна програма за обмяна на текстови съобщения в реално време, която поддържа различни мрежи: AIM, Facebook, Gadu-Gadu, ICQ, IRC, Jabber (XMPP), MSN, TOX и други.

Изключително лека и бърза алтернатива на добре познати месинджъри. Изградена е на модулен принцип от доброволци. Чрез различни модули можете да добавите нови функции, някои са уникални и несвойствени за останалите програми от този тип. Наличен е и превод на български език.

foobar2000

foobar2000 е безплатен аудио плеър за операционната система Windows, разработен от Peter Pawlowski. Може да възпроизведе почти всеки аудио формат. Работи бързо (дори с огромни колекции) и разполага с множество функции.
За да се възползвате на 100% от функционалността, която плеърът предлага, е наложително таговете (информацията за всяка песен) да са приведени в приличен вид.

Функционира на модулен принцип - публикуван е SDK пакет, който позволява на всеки да създава компоненти за плеъра – налични са много различни по функционалност компоненти, които по разнообразие вероятно са надминати само от разнообразието на облиците налични за foobar2000.
На външен вид, поне веднага след инсталирането, не впечатлява много, но при желание от страна на потребителя има голям потенциал да се превърне в любимия Ви плеър.

Daum PotPlayer

PotPlayer е безплатен и многофункционален мултимедиен плеър. Програмата е дело на автора на KMPlayer. Продава старото си творение и започва от началото, но този път с друг програмен език, който на теория трябва да осигури, сам по себе си, по-добра производителност. Отличава се с редовни и чести актуализации. Има официален превод на английски и се разпространява с превод на български.

Официална страница - https://potplayer.daum.net/
Официален форум - https://potplayer.daum.net/forum

Многоплатформени

Секцията включва различни приложения работещи под различни операционни системи.

Сървъри

  • BubbleUPnP Server - Прокси UPnP сървър с уникални възможности

Програми

  • Kodi (или XBMC) е софтуерен мултимедиен център (плеър) оптимизиран да работи с дистанционни и на голям екран.
    Български форум - https://kodibg.org/
  • LibreOffice е пакет от безплатни програми за обработка на документи, алтернатива на Microsoft Office.
start.txt · Последна промяна: 20.03.2018 в 06:04 от neohidra